Фан

Де зайнятися водним спортом в Києві

Із настанням літа все більше часу хочеться проводити на природі, й бажано якнайближче до води, в якій, здається, єдиний порятунок від цієї надзвичайно спекотної пори.

Києву пощастило мати чудовий Дніпро, тому водні розваги у столиці можна знайти на всяк смак. Отож ми вирішили скласти для вас перелік активних розваг на воді, які не просто допоможуть вам відпочити та освіжитися, а й провести час весело і з користю для здоров’я.

Досить сидіти вдома чи витрачати час на звичні справи! Настала пора пізнавати щось нове! Тому не варто довго роздумувати. Беріть друзів і вперед – назустріч цікавим пригодам! Впевнені, вам буде потім що пригадати.

Вейкбординг

Якщо ви вперше чуєте це слово – не варто боятися й відмовлятися спробувати щось нове. Тим паче, коли це дуже цікаво та драйвово!

Цей вид спорту має схожість із сноубордом, скейтбордом і серфінгом, проте володіти дошкою в цьому разі потрібно трохи інакше. У вейкбордингу є два способи катання: катерний і кабельний. Перший — це коли їдуть на дошці за катером, тримаючись за фал (спеціальний трос). Другий – ваш рух по воді відбуватиметься за допомогою механізованої канатно-буксирувальної установки, що замінить катер.
Одним словом, хоч який спосіб ви оберете – хвилюватися немає причин. Тренери навчать вас упевнено стояти на дошці й триматися на плаву. А там, можливо, опануєте й трюки, які є основною фішкою вейкбордингу.

Місця катання:

X-Park

Час роботи: з 11 до 21:00 (крім понеділка).
Ціна: від 150 грн за 30 хвилин до 9000 грн за день.

Вейк-база «Exstar Club»

Розташована на території пляжу «Африка» (вул. Прирічна, 37).
Час роботи: з 10:00 до 20:00–21:00.
Ціни можна дізнатися за телефонами: (093) 767-10-04; (096) 270-06-07.

Вейкборд школа tryWake

Школа вейкборду працює у будні дні з 8:00 до 21:00 з 1 травня по 15 вересня.
Заняття проводяться і для дорослих, і дітей.
Вартість заняття для дорослих становить 980 грн. У вартість входить повноцінна теорія, розбір помилок, катання за катером 10 хв.

Вейк-клуб «Break Water»

Знаходиться на Трухановому острові (вул. Труханівська, 40).
Час роботи: з 11:00 до 22:00.
Ціни можна дізнатися за телефоном: (098) 703-72-24.

SUP-веслобординг

САП, падлбординг, САП-серфінг, Stand-Up-Paddling, SUP – це розповсюджені назви нового й дуже цікавого виду спорту – веслування на дошках стоячи.

Орендувати дошку можна одному або невеликою компанією – так навіть буде веселіше. Окрім того, що ви цікаво проведете свій час, ви також зможете навчитися добре тримати рівновагу.

Ціни коливаються від 100 до 200 грн за годину, залежно від місця прокату дошки та оренди додаткових плавзасобів.

Прокат сап-дошок у Києві доступний у багатьох місцях (за деталями тисніть на посилання).

метро «Гідропарк» (Броварський проспект, 5)

метро «Славутич» (біля Південного мосту)

метро «Оболонь» (вул. Прирічна, 5а)

Березняки (вул. Дніпровська набережна, 7)

X-Park (парк Муромець)

Каяки / Байдарки

Чудовий вибір для активного відпочинку просто неба – сплав на каяках або байдарках. Цей вид дозвілля підійде для будь-кого, адже фізична форма та досвід не мають значення. Сплави доступні і для профі, і для дітей з батьками.

У Києві існує безліч турів і пунктів прокату байдарок і каяків. Хоч який з них ви оберете, на вас чекатиме неймовірна прогулянка по величному й прекрасному Дніпру.

Популярні місця оренди:

Гідропарк

Один із найперших і найпопулярніших пунктів прокату. Щоб дістатися сюди, вам потрібно доїхати до станції метро «Гідропарк», а потім пройтися 3 хвилини до Долобецького острова.

Ціна прокату коливається від 100 до 880 грн залежно від кількості людей, виду каяку/байдарки та тривалості сплаву.

X-Park

Спортивно-розважальний комплекс X-Park розташований у парку «Муромець» (колишній «Дружби народів»), в екологічно чистій зоні між річкою Дніпро та його протокою Десенкою. Доїхати до нього можна громадським транспортом від метро «Почайна» за 5–10 хвилин.

На території парку є прокат човнів, який вважається одним із найкращих прокатів у Києві.

Час роботи: з 11:00 до 21:00 (крім понеділка).
Ціни – від 90 до 150 грн/год.

Sky Park

«Точки» цієї розважальної мережі є в багатьох локаціях столиці залежно від виду відпочинку. Взяти напрокат човни можна у двох місцях – на пляжі «Веселка» (вул. Микільсько-Слобідська, 7) і на міському пляжі на вулиці Прирічній, 17/19. Тут є безліч видів каяків і байдарок, оренда яких коштує від 100 грн/год до 850 грн/день.

Водний скутер

Якщо не вистачає адреналіну, катання на водному скутері точно вам його додасть! Цей вид відпочинку на воді вважається одним із найвеселіших, захопливих й екстремальних.

Скутери бувають сидячі та стоячі. Якщо хочеться більш спокійної прогулянки – сидячий для вас. Коли ж прагнете відчути себе справжнім спортсменом, який виконує різні трюки, – потрібно брати стоячий скутер.

Найкраще місце прокату водного скутера – X-Park. Одна хвилина катання тут коштує 50 грн. Узяти в оренду скутер можна щонайменше на 10 хвилин.

Ще один пункт прокату скутерів – Aquadrive – розташований на пляжі «Sun City» (Гідропарк). Кататися тут можна з 11:00 до 20:00 у будь-який день тижня.