Змагання

Стань легендою — перепливи Дніпро

Вже у наступну суботу, 13 липня в Черкасах стартує один із найцікавіших українських запливів на відкритій воді — Dnipro International Swim Marathon.

Колись про велич і могутню вдачу Дніпра ходили легенди. Сьогодні у вас теж є можливість стати частиною легенди! Зробити це можна, зареєструвавшись на заплив Dnipro International Swim Marathon, який буде проходити в Черкасах 13 липня 2019 року. Цей старт відповідає всім правилам Channel Swimming Association та є єдиним з такою серйозною дистанцією (10 км), на яку допускаються всі плавці-любителі (є лише вікові та медичні обмеження).

Перший заплив відбувся 23 серпня 2005 року. Він був зовсім аматорським, без спеціального обладнання й зібрав невелику кількість учасників. До 2019 року старт набрався сили та подорослішав. Тепер тут є спеціальне обладнання, супровід рятувальників на байдарках, трансфер, медична допомога та інші «плюшки». Наприклад, у вартість слоту (від 990 грн до 2990 грн) входить медаль, плавальна шапочка, буй для плавання, страховка, електронна фіксація результату за часом, якісні фотографії, смачна їжа, доступ до роздягалень і камер зберігання та навіть трансфер з Києва на місце проведення заходу комфортабельним автобусом.

Траса запливу проходить уздовж дамби водосховища. Течія там не дуже сильна, тому плисти буде досить легко. Через те, що частина річки є судноплавною, на час проведення змагань її перекривають для водного транспорту заради безпеки плавців. Команда марафону вже розчистила пляж і прибережні води від водоростей і підготувала його до комфортного страту.

Реєстрація ще відкрита! Дистанції: Kids 750 м, Squad 5 км х 5 км, Sprint 3 км, Hero 5 км та Legend 10 км.