Клуби

Топ-10 гольф-полів світу

Онлайн-видання Golfdigest (https://www.golfdigest.com/) опублікувало рейтинг 100 найкращих полів для гольфу у світі. Ми пропонуємо вам ознайомитися з десятьма найліпшими з них.

ROYAL COUNTY DOWN G.C.
Ньюкасл, Північна Ірландія

Ясного весняного дня звідси відкривається чудовий краєвид на затоку Дандрум на сході, гори Морн на півдні та на вкриті ялівцем дюни. Дизайн цього поля багато разів змінювався за останні 120 років, і над ним працювали пів дюжини архітекторів. Останні зміни вносив Дональд Стіл. Зелений килим тут неймовірно гладкий, але це поле не можна назвати простим через можливі «сліпі» удари.

TARA ITI G.C.
Мангавай, Нова Зеландія

Створене американським дизайнером Томом Доаком на місці колишньої покритої соснами пустелі уздовж східного узбережжя Північного острова Нової Зеландії, це поле для гольфу виглядає як розкидані острівці. Гра тут буде цікавою не лише завдяки складному ландшафту, а й надзвичайним пейзажам.

MUIRFIELD
Галлейн, Шотландія

muirfield.org.uk

Це поле викликає загальне захоплення завдяки тому, що кожен удар тут добре проглядається і чітко розраховується, крім, мабуть, однієї сліпої зони на 11-й лунці. Маршрут постійно змінює напрямок, підлаштовуючись під різні умови вітру.

ROYAL DORNOCH G.C.

Герберт Воррен Вінд вважає це поле найбільш наближеним до природних умов у світі. А Том Вотсон назвав цей майданчик для гольфу найзабавнішим, коли він грав тут у гольф. Головна складність – це вдарити при сильному вітрі, який не рідкість у цій місцевості.

ROYAL MELBOURNE G.C.
Чорна скеля, Австралія

Це поле – свого роду мініатюрна версія місцевої топографії. Відстані тут нічого не означають, а вирішує все кут нахилу. Це поле було неодноразово визнано одним з найкращих у світі.

THE OLD COURSE AT ST. ANDREWS
Файф, Шотландія

standrewsgolfweek.com

«Старе поле» (дослівний переклад) в Сент-Ендрюс є одним з центральних полів у всій світовій гольф-архітектурі. Уперше в історії на цьому полі проходив відкритий чемпіонат у 2018 році (Senior Open Championship), в якому переміг Мігель Анхель Хіменес.

MORFONTAINE G.C.
Франція

Створений британським архітектором Томом Сімпсоном, дизайн цього поля на північ від Парижа довго не змінювався з 1927 року й сильно нагадує луки та пасовища, що розкинулися неподалік від Лондона, зі стрункими соснами й заростями вересу на піщаному ґрунті. Тринадцять років тому американський архітектор Кайл Філліпс оновив дизайн, додавши нову 12-ту зелену зону.

ROYAL PORTRUSH G.C. (Dunluce)
Північна Ірландія

Це поле, як і раніше, є єдиним ірландським полем для проведення змагань із серії “The Open”. Зелена трава для гольфу тут вважається однією з найкращих у світі.

SOUTH CAPE OWNERS CLUB
Острів Намхе, Південна Корея

southcape.co.kr

Ось уже п’ять років це поле Кайла Філліпса все більше привертає до себе увагу, оскільки гравці з усього світу відзначають його приголомшливий дизайн і дивовижної краси пейзажі.

TRUMP TURNBERRY (AILSA)
Шотландія

Легендарне поле, зруйноване під час Другої світової війни, відновив архітектор Філіп Маккензі Росс. Пізніше, після того як Дональд Трамп придбав це поле, Мартін Еберт з компанії Mackenzie & Ebert уніс деякі зміни в дизайн, і поле набуло свого сучасного вигляду.

Онлайн-видання Golfdigest опублікувало рейтинг 100 найкращих полів для гольфу у світі. Ми пропонуємо вам ознайомитися з десятьма найліпшими з них.