Змагання

Заплив Oceanman Odessa ‘2020

OCEANMAN – це перші міжнародні змагання з плавання на відкритій воді. 10 перших фінішерів у кожній категорії в запливах отримують право брати участь у чемпіонаті світу OCEANMAN. В цьому році заплив відбудеться 5-6 вересня, але регістрація починається вже 30 січня.

Плавці можуть брати участь в одній або декількох з наступних дисциплін, якщо вони сумісні:

OCEANMAN: дистанції від 6 до 14 км, 16+. Нагороджуються топ-3, окремо чоловіки та жінки, й топ-3 в кожній віковій категорії.
HALF OCEANMAN: дистанції від 3 до 5 км, 14+. Нагороджуються топ-3, окремо чоловіки та жінки, й топ-3 в кожній віковій категорії.
SPRINT: дистанції від 1 до 2 км, 10+. Нагороджуються топ-3, окремо чоловіки та жінки.
OCEANKIDS: дистанції від 500 до 800 м, вік учасників – від 7 до 10 років.
OCEANTEAM: естафети 3×500 м і 3×1 500 м, 12+. Команда з трьох осіб. Усього 3 змагальні категорії – чоловіки, жінки, мікс.

На підсумковий чемпіонат світу OCEANMAN можна кваліфікуватися лише на дистанціях OCEANMAN (10 км) і HALF OCEANMAN (5 км), потрапивши в топ-3 в абсолюті або у своїй віковій категорії.

Дистанції Oceanman Odessa 2020:

Popular – старт о 13:30. Дистанція 2 км (1 коло). Ліміт часу – 1 година 30 хвилин. Наявність буя – за бажанням. Пунктів харчування протягом дистанції немає.
Half Oceanman – старт о 09:30. Дистанція 5 км (1 коло). Ліміт часу – 2 години 30 хвилин. Наявність буя – на бажання. Передбачений один пункт харчування.
Oceanman – старт о 08:30. Дистанція 10 км (1 коло). Ліміт часу – 5 годин. Наявність буя – обов’язково. Передбачений один пункт харчування.

Плавальний буй видається організаторами.
Місце старту й фінішу для всіх дистанцій – пляж Ланжерон, Одеса.

Використання гідрокостюма залежить від температури води:

20 ºC і нижче – обов’язково.
Від 20 до 24 ºC – рекомендовано.
Понад 24 ºC – заборонено.
Очікувана температура води в цей час 20–21 ºC.

Лайфхак: щодо гідрокостюма, є кілька порад, які допоможуть новачкам. Ціна якісного гідрокостюма від 200 доларів. Його ліпше купити, а не брати напрокат, оскільки там важко знайти костюм саме для плавання. Здебільшого пропонують ті, що призначені для дайвінгу або серфінгу. Також придбаний гідрокостюм ще знадобиться для подальших запливів.

Гідрокостюм має бути гладким, щоб опір у воді був якомога меншим. А ще неодмінно треба купити вазелін. Так, це не жарт. У неопреновому костюмі дуже швидко можна натерти шкіру. Тому найбільш вразливі місця (шия, під пахвами та колінами) перед запливом варто змастити. Коли температура води перевищує 24 ºC, хороша заміна гідрокостюму – неопренові шорти.

Усі правила запливу Oceanman Odessa ‘2020 тут.
Facebook сторінка запливу.

Нагадуємо, що 30 січня – день старту реєстрації на Oceanman Odessa – Ukraine ‘2020!