Змагання

Запливи Oceans Seven: виклик для марафонців

Запливи Oceans Seven – це справжній виклик для марафонців, але не існує нічого неможливого для сучасної людини, і це доводять такі саме змагання.

Ми вже розповідали вам про чудову можливість спробувати свої сили й отримати медаль за участь у змаганнях для аматорів у світовій серії запливів Oceanman. Тепер настала черга дізнатися про неймовірні змагання для сильних духом – Oceans Seven.

Oceans Seven або «Сім океанів» – це справжній виклик усім плавцям-марафонцям. У серію входить сім запливів через канали: Північний канал, протока Кука, канал Молокай, Ла-Манш, канал Каталіна, протока Цугару та Гібралтарська протока. Вони проходять у певний проміжок часу, який набагато довший, ніж у простіших запливів на відкритій воді, адже для подолання таких серйозних дистанцій треба дуже ретельно готуватися. Зазвичай відчайдушних плавців супроводжує човен із рятівниками й необхідним обладнанням.

Цей супермарафон було створено у 2008 році Стівеном Мунатонесом, засновником Всесвітньої асоціації з плавання на відкритій воді (WOWSA). У наборі спортсмена — тільки плавальний костюм, шапочка, окуляри та спеціальні вушні затички.

Станом на сьогодні, ірландець Стівен Редмонд – єдина людина, яка пройшла усі сім дистанцій!

Ірландський, або Північний канал – розташований між Ірландією та Шотландією, довжина – 34 км. Це доволі холодні води (температура води: 12–16 градусів вище нуля), там сильні течії (12 км/год) і багато медуз. Період, у який можна здійснити свою мрію та подолати канал – з липня по вересень.
Ірландський або Північний канал
Протока Кука – розташована між Північними та Південними островами Нової Зеландії, довжина – 26 км. Температура води тут така сама, як і в Ірландському каналі, а до отруйних медуз приєднуються акули. Що може бути екстремальніше за це? Заплив проводиться у період із листопада по травень.

Канал Молокай (Кайві)– розташований між гавайськими островами Молока й Оаху, довжина – 44 км. Для цього запливу немає якогось певного часу, все залежить від погодних умов. З небезпек — не дуже гостинні морські жителі та сильні течії. Один з таких – отруйна медуза «португальський кораблик». Якщо вона вас вжалить, якийсь час ви не відчуватимете свій хребет.

Ла-Манш – розташований між Англією і Францією, довжина – 34 км. Завадами на шляху до узбережжя Франції можуть стати сильні течії, холодна вода й екстремальні погодні умови. Заплив проводиться у період з червня по вересень. Рекордний час на цій дистанції – 6 годин 55 хвилин – був установлений у 2012 році австралійцем Трентом Грімсі. Цей заплив вважається найскладнішим.
Ла-Манш
Канал Каталіна – розташований між островом Санта-Каталіна та Лос-Анджелесом, довжина – 34 км. Попри те, що ви пливете водами теплої та сонячної Каліфорнії, вода у цьому каналі холодна. Заплив проводиться з червня по вересень у найбільш сприятливі погодні умови. Також цей заплив входить до серії запливів Triple Crown – потрійний плавальний марафон, до якого, крім каналу Каталіна, входить перетин Ла-Маншу й заплив навколо острова Мангеттен.

Протока Цугару – розташована між японськими островами Хонсю і Хоккайдо, довжина – 20 км. Цей заплив зібрав майже всі складнощі попередніх, та ще й додав свої: холодна вода, сильні течії, небезпечні морські мешканці (медузи, акули, морські змії) та доволі жвавий судноплавний рух. Період проведення – з липня по серпень.
Протока Цугару
Гібралтарська протока – розташована у Середземному морі між Іспанією та Марокко, довжина – 14 км. Це найтепліший і найпопулярніший із запливів, адже з небезпек залишилися лише сильні течії та жвавий судноплавний рух. Період проведення – з червня по жовтень.