Змагання

Цікаві запливи вересня 2019 року

Літня пора добігає кінця, а з нею й сезон запливів на відкритій воді, принаймні у північній півкулі. Тож саме час обрати для себе, можливо, останній у цьому році старт на відкритій воді. Звісно ж, якщо ви ще остаточно не вирішили взяти участь у Чемпіонаті світу Oceanman, який цього року відбудеться у мексиканському місті Канкун з 13 по 15 грудня. Розповідаємо, куди можна поїхати закривати оксамитовий сезон.

Ultraoceanman Kalamata

Коли: 6–7 вересня 2019
Де: Каламата, Греція
Вартість: 600 євро
каламата греція

В усіма улюбленої серії запливів на відкритій воді Oceanman з’явилася справжня ультрамарафонська дистанція! Адже як ще можна назвати дистанцію у 30 км, яку належить подолати сміливцям вже шостого вересня? Перегони будуть проходити у найчистіших прибережних водах грецького міста Каламата. Смачна грецька кухня, чисті й доглянуті пляжі з розвиненою інфраструктурою, тихі вулички та шопінг –  саме цим ви можете побалувати й розважити себе після того, як подолаєте цю дійсно неймовірну дистанцію на воді.

Oceanman Odessa

Коли: 7–8 вересня 2019
Де: Одеса, Україна
Вартість: від 20 до 80 євро

В цьому році в Одесі пройде другий заплив з міжнародної серії стартів на відкритій воді Oceanman. На цей раз свято спорту та плавання триватиме два дні, тому що організатори вирішили додати до списку ще один заплив – благодійний. Дистанції сьомого вересня: Sprint 2 км, Half Oceanman 5 км та Oceanman 10 км. Дистанції восьмого вересня: Oceankids 500 м, Oceanteam 3 х 500 м та благодійний заплив у один кілометр. Цього року змагальне містечко з пунктом старту / фінішу, зонами для спортсменів та їх груп підтримки, смачними фуд-кортами, експозоною та іншими цікавинками знаходитиметься на території пляжу Ланжерон – Причал №1.

Oceanman Lausanne

Коли: 8 вересня 2019
Де: Лозанна, Швейцарія
Вартість: від 25 до 99 євро
Lausanne

Лозанна – відносно нова локація для стартів Oceanman, як і Одеса. Дистанції: Sprint 1 км, Team 4 х 300, Half Oceanman 3,2 км, Oceanman 8 км. Цей старт може потіснити змагання на італійському озері Орта й стати новим улюбленцем серед новачків, тому що проходить у прісноводному озері Леман (Женевське озеро). Женевське озеро називають серцем західної Швейцарії. На його кришталево чистих берегах розташовано багато курортів, куди щорічно з’їжджається величезна кількість туристів. Лозанна – невелике, але дуже гарне містечко, в якому, не дивлячись на його розміри, є що подивитися. Тож заплануйте для мандрівки більше часу, і ви не пошкодуєте. 

X-WATERS WÖRTHERSEE SWIM

Коли: 15 вересня 2019
Де: озеро Вертерезее, Австрія
Вартість: від 30 до 150 євро
вертезерее

Озеро Вертерезее вважається австрійської Ніццею не просто так — прозора та дзвінка  вода з альпійських льодовиків із комфортною температурою у 20-22 градуси робить відпочинок та купання у його водах приємним заняттям, тож плисти буде комфортно. Воно розташоване на висоті 485 метрів у самому серці Карінтії – регіоні з м’яким кліматом, який межує з Італією та Словенією. На березі Вертерезее вмостилися вісім невеликих курортних містечок. Плавці, які обрали дистанцію у 17 км, почнуть свій шлях з пляжу Клагенфурта та фінішують вже на березі іншого міста – Фельдена. Дистанції: 500 м, 3 км, 10 км та 17 км.