Тренування

10 найкращих кросфіт-залів у Києві

Кросфіт-тренування у Києві, як і загалом у світі, почали набирати популярність. І недарма, адже заняття кросфітом підходять для схуднення, для загального зміцнення тіла, для розвитку гнучкості та інших фізичних параметрів. Тож crossfit-залів у нашому місті досить багато. Розповідаємо, де ви можете знайти заняття з кросфіту й спробувати свої сили в цьому цікавому виді спорту.

Що таке кросфіт

Кросфіт (з англ. CrossFit) — брендована методика фітнесу, створена Ґреґом Ґласманом. Тренування кросфіту просувають і як філософію фізичних вправ, і як змагальний вид спорту. 

У 1995 році Ґласман заснував тренажерний зал в Санта-Крусі, штат Каліфорнія, і у тому ж році він був найнятий для навчання поліцейського управління м. Санта-Крус. Грег зрозумів, що завдяки своїй системі тренувань він може тренувати поліцейських, продовжувати працювати зі своїми старими клієнтами та приділяти достатньо уваги кожному з них. Так народилося співтовариство CrossFit.

До тренування з кросфіту можуть бути включені вправи з HIIT (високоінтенсивні інтервальні тренування), важкої атлетики, пліометрики, пауерліфтингу, гімнастики, гирьового спорту, зарядки, стронґмену.

Популярність, особливості та переваги кросфіту

Основа для кросфіту закладена багато років тому, коли Ґреґ Ґласман був юним гімнастом і замислився над тим, яким чином він може поліпшити результативність своїх тренувань. Ґреґ зрозумів, що для цього потрібно всебічно розвивати своє тіло. Інакше кажучи, ключ до досконалості – хороша база, тобто загальна фізична підготовленість. Саме тому тренування з кросфіту (WOD – Workout Of the Day) такі різноманітні. Кожен WOD може відрізнятися від іншого, й так практично до нескінченності.

Десять ключових фізичних якостей, на які впливає кросфіт: витривалість серцево-судинної системи / дихання, загальна витривалість, потужність, гнучкість, сила, швидкість, координація, спритність, баланс і точність.

Переваги: ​​тренування не займають багато часу (30–45 хвилин), завдяки різноманітності методів і кросфіт вправ дуже просто регулювати складність і навантаження, вони підійдуть будь-якій людині в незалежності від її віку, гендерної приналежності й початкової фізичної підготовки.

Кому підходить кросфіт?

Особливістю й основною перевагою цього виду спорту є те, що його можна адаптувати під кожного конкретного спортсмена. Тобто він підходить будь-якій людині будь-якого віку і з будь-якою фізичною підготовкою: є кросфіт для жінок, кросфіт для початківців та інші варіанти.

Приміром, якщо є проблеми із зайвою вагою, тоді тренування спочатку будуть побудовані так, щоб ви почали худнути. Це означає дбайливе ставлення до суглобів і серцево-судинної системи, їх зміцнення й лише потім додавання складніших елементів і підвищення інтенсивності.

Читайте також: Повний релакс: найближчі йога-фестивалі

Як вдягатися на кросфіт?

Спортивна форма має бути зручною. Під час тренувань вам доведеться бігати, піднімати вагу, ходити на руках, підтягуватися й виконувати безліч інших вправ (усе залежить від поставленої мети).

Стандартний набір: футболка чи майка (спортивний топ для жінок як базовий шар), штани або лосини, шкарпетки й зручні кросівки. Якщо тренування проходять на вулиці, варто зважити на погоду (вітрівки, кофти з довгими рукавами, шапки за низьких температур).

Зазвичай для тренувань з кросфіту використовують спортивне взуття для залу, але деякі компанії (скажімо, Reebok) випускають окрему лінію для цього виду спорту: їх взуття створено спеціально так, щоб не ковзало й було чіпким.

10 найкращих кросфіт-залів у Києві

DOG & Grand CrossFit

Коли: будні – з 07:00 до 23:00, вихідні – з 09:00 до 22:00.
Де: Дніпровська набережна, 14К (Осокорки); просп. Степана Бандери, 6 (Почайна).
Види тренувань:: групові та індивідуальні.

CrossFit Banda

Коли: з 07:00 до 22:00.
Де: вул. Глибочицька, 44 (Поділ); Новопечерський пров., 5; вул. Вербицького, 1Ж (Позняки); вул. Васильківська, 3; вул. Маршала Малиновського, 24/10 (Оболонь).
Види тренувань:: групові, індивідуальні, авторські класи (особливі методики), проводяться змагання та майстер-класи.

Voin crossfit

Коли: будні – з 07:00 до 22:00, субота – з 11:00 до 17:00, неділя – вихідний.
Де: вул. Обсерваторна, 7.
Види тренувань:: групові, індивідуальні, авторські класи (особливі методики).

ProWOD

Коли: з 07:00 до 22:00 без вихідних.
Де: вул. Кирилівська, 46.
Види тренувань:: групові та індивідуальні.

Kawabanga

Коли: будні – з 08:00 до 22:00, вихідні – з 11:00 до 17:00.
Де: вул. Коновальця, 44А
Види тренувань:: групові та індивідуальні.

Geliar GYM

Коли: з 07:00 до 22:00, без вихідних.
Де: просп. Героїв Сталінграда, 2К.
Види тренувань: : групові та індивідуальні.

Як бачите, у нашому місті досить багато кросфіт-залів на будь-який смак і гаманець: нові й сучасні клуби майже з безмежними залами, розраховані на велику кількість відвідувачів, маленькі затишні кросфіт-клуби сімейного типу або ж старі та потерті, зі спартанськими умовами для любителів старої школи жорстких тренувань.