Змагання

Бігові події грудня 2019 – січня 2020 в світі

Не уявляєте свого життя без бігу, участі в різноманітних марафонах? Думаєте, що зима — точно не час для бігових стартів? Помиляєтеся. І хоча зимові забіги, принаймні в нашому кліматі, — це не час для оновлення особистих рекордів, вони так само подарують вам радість спілкування з однодумцями й заряд енергії. А щодо рекордів, то їх можна спробувати досягти на забігах у тепліших краях.

Карнавал і Run

Коли: 22 грудня
Де: Вишгород
бегущие люди по улице

У найкоротший день року всі охочі можуть завершити 2019 рік епічно та видовищно. Цей захід добре підійде для тих, хто хоче весело провести час, насолодитися компанією друзів на свіжому повітрі. Тож готуйте свій новорічний костюм і запалюйте на святі спорту. Жодних рекордів, жодних секунд і пульсометрів, лише фан та щасливі фото на фініші! Якщо 21 км бігти в задоволення вам ще важко, можна обрати коротку дистанцію — дабл-мінімарафон.

Майже біблейський старт

Коли: 3 січня
Де: Тверія, Iзраїль
Бегущие люди по улице

Sea of Galilee Tiberias International Winner Marathon — це забіг берегами Галілейського моря, воно ж Тиверіáдське озеро, або озеро Кінéрет, що в Ізраїлі. Історія забігу не сягає в сиву давнину, але досить поважна, адже перший старт відбувся ще 1977 року. Траса марафону пролягає на 200 метрів нижче рівня моря, і такий факт робить цей забіг найбільш «низькою» марафонською дистанцією у світі. Для тих, хто хоче втекти від української зими, але ще не готовий до повноцінного марафону, відкриті й інші дистанції: півмарафон і 10 кілометрів.

Забіг полярної ночі

Коли: 4 січня
Де: Тромсе, Норвегія
Люди на вечерней площади

Polar Night Halfmarathon — це насправді унікальний забіг, що проходить в північному норвезькому місті Тромсе. Щороку сюди з’їжджаються понад 2000 учасників, щоб пробігти півмарафонську й інші коротші дистанції. Фішка події в тому, що в зимову пору року є висока ймовірність побачити північне сяйво навіть вдень. Траса півмарафону проходить вулицями Тромсе, від Ратуші до аеропорту й назад. Не забудьте про шипи на кросівки!

У теплі краї

Коли: 24 січня
Де: Дубай, ОАЕ
бегущие люди по дороге

Траса Дубайського марафону Standard Chartered Dubai Marathon проходить вулицями столиці емірату, ще й берегом Перської затоки з краєвидом на море й архіпелаг штучних островів The Palm Jumeirah. Тутешній забіг — це престижні змагання з великим призовим фондом, у яких беруть участь спортсмени світового класу. Візьміть участь у повноцінному марафоні (42 км) або другорядних забігах на 10 км та 4 км. Основні категорії ще й поділені на підкатегорії відповідно до рівня спортивної підготовки та віку учасників, тож випробувати себе матимуть змогу всі охочі.