Змагання

Українські гольфісти їдуть на чемпіонат Європи

Командний чемпіонат Європи відбудеться з 31 липня по 3 серпня у Литві на полях The V Golf Club Vilnius.

Цьогоріч у жіночому турнірі візьмуть участь десять команд, а у чоловічому — тринадцять.

гольф турнір
Нещодавно в гольф-центрі « H Golf Club», що в селі Лісники неподалік Києва, відбулося відкрите тренування національної збірної України. Перед нею поставлене реалістичне завдання піднятися на позицію вище, ніж минулорічні: жіночій з шостого на п’яте місце, чоловічій – із дев’ятого на восьме.

«Звичайно, нам ще далеко до такого рівня розвитку гольфу, як в Англії чи США. Але ми не змагаємося з цими країнами, ми змагаємося насамперед із самими собою, поліпшуючи свої результати. З 2011 року, коли наша збірна вперше взяла участь у Чемпіонаті світу, ми кожного разу покращуємо свої результати. Саме тому я з оптимізмом дивлюся у майбутнє українського гольфу», — зазначив головний тренер збірної Ігор Затравкін.
фгор затравкин тренер з гольфу
З 2016 року гольф знову є олімпійським видом спорту. Поки що наша збірна не бере участі в Олімпіаді, але на чемпіонатах світу та Європи серед аматорів наші гольфісти представлені вже не один рік.

Нині в Україні функціє вже 6 полів, а число гольфістів, які зіграли більше одного турніру за рік, перевищило 700 осіб.

Після офіційного знайомства члени збірної провели для журналістів майстер-клас із гри в гольф, показавши техніку виконання ударів і пояснивши нюанси гри та правил. А вже невдовзі самі журналісти, під керівництвом гравців національної збірної, мали змогу спробувати себе в амплуа гольфістів.
гольф поле