Змагання

Oceanman – що це за змагання і чому варто спробувати

Зараз дуже особливий період для всіх, хто займається любительським спортом: у вас є можливість спробувати свої сили майже в будь-якому виді спорту, взяти участь у змаганні й отримати свою першу відзнаку – медаль або диплом. Раніше таким популярним видом фізичної активності був біг, але наразі його впевнено наздоганяє плавання!
Кілька років тому про те, що кожен плавець-аматор може зареєструватися на змаганнях із плавання на відкритій воді, знали лише «обрані», тобто ті, у кого це проведення часу стало більше, ніж просто хобі й засіб підтримувати добру фізичну форму. Але завдяки інтернету та тісній комунікації між спортсменами-аматорами Україну почало завойовувати плавання. Навіть дійшло до того, що відтепер в Одесі щоосені на початку вересня проходитиме одне зі змагань цієї серії Oceanman — Oceanman Odessa.

Що таке Oceanman

Oceanman — це міжнародна серія запливів на відкритій воді, які проходять у різний час і в різних країнах світу: Іспанія, Туреччина, Франція, Греція, Малайзія, Мексика, Італія, Таїланд, Швейцарія, Румунія, Колумбія, Росія, ОАЕ та Україна.

Для того щоб взяти участь у цих змаганнях, зовсім не обов’язково бути професіональним спортсменом або входити до якоїсь спортивної організації. Для цього достатньо зайти на офіційний сайт Oceanman, обрати заплив, зареєструватися й почати підготовку в басейні разом з тренером і групою, або самостійно – все залежить від рівня ваших навичок у цьому виді спорту. Наприклад, на Oceanman Oitylo Bay в Греції ми зустріли дівчину, яка приїхала туди одна, щоби спробувати свої сили й зрозуміти, що це за змагання. Більш детально з правилами можна ознайомитись у розділі «Правила».
Зазвичай у цих змаганнях учасникам пропонують три основні дистанції — популярна (1,5–2 км), Half Oceanman (5 км) та повний Oceanman (10–14 км). Іноді до цих трьох додається Oceankids для дітей віком від семи до десяти років і від одинадцяти до чотирнадцяти років (500 метрів) та Oceanteam – беруть участь команди з трьох учасників.

Головне у цих змаганнях – вкластися у відведений організаторами час. Тоді ви гарантовано отримаєте медаль учасника. Але якщо у вас є бажання поборотися за призові місця у фіналі Oceanman, який проходить у листопаді в мальовничих Дубаях, ОАЕ, тоді лише заліку недостатньо. Чемпіонат ділиться на дві категорії – World Championship та Open. У категорії Open можуть взяти участь усі охочі. Щодо World Championship, то для цього вам треба отримати кваліфікацію – бути в першій десятці фінішувальників (10 жінок / 10 чоловіків) на дистанції Half Oceanman та Oceanman. У цьому разі учасник автоматично отримує слот участі в чемпіонаті світу OCEANMAN Dubai.

Серія запливів Oceanman: календар змагань

заплив на відкритій воді

●     Oceanman Юкатан, Мексика – 22 березня 2020 року (реєстрація відкрита до 18 березня)

●     Oceanman Балі – 10–11 квітня 2020 року (реєстрація відкрита до 8 квітня).

●     Oceanman Аланія, Туреччина – 9-10 травня 2020 року (реєстрація відкрита до 4 травня).

●     Oceanman Мамая, Румунія – 16 червня 2019 року ( реєстрація відкрита до 12 червня).

●     Oceanman Озеро Орта, Італія – 22 червня 2019 року (реєстрація вже закрита).

●     Oceanman Ойтило Бей, Греція – 29–30 червня 2019 року ( реєстрація відкрита до 16 червня).

●     Oceanman Кап д’Аг, Франція – 6 липня 2019 року (реєстрація відкрита до 3 липня).

●     Oceanman Сан-Андреас, Колумбія – 25–24 серпня 2019 року (реєстрація відкрита до 31 липня).

●     Oceanman Одеса, Україна – 7–8 вересня 2019 року (реєстрація закрита).

●     Oceanman Лозанна, Швейцарія – 8 вересня 2019 року ( реєстрація відкрита до 3 вересня).

●     Oceanman Полігано, Італія – 5–6 жовтня 2019 року ( реєстрація).

●     Oceanman Крабі, Таїланд – 2–3 листопада 2019 року ( реєстрація відкрита до 30 вересня).

●     Oceanman Дубаї, ОАЕ – листопад (точна дата ще не визначена та реєстрація ще не активна).