Змагання

Wings For Life: глобальний благодійний забіг без маршруту

Слоган забігу Wings For Life World Run, який цьогоріч відбудеться 5 травня, — «Біжи за тих, хто не може». Це унікальний захід — насамперед тим, що ви можете взяти в ньому участь, перебуваючи в будь-якій частині світу. Для цього лише потрібно завантажити мобільний додаток на смартфон, зареєструватися, запустити його у вказаний час і бігти.
Усі учасники починають бігти в один і той же час – об 11 годині ранку по всесвітньому координованому часу (UTC). І незалежно від того, день у вас чи глибока ніч, ллє дощ або палить сонце, ви – частина великої події, мета якої – подарувати радість руху тим, хто зараз не може цього відчути.

Що таке Wings For Life

Мета Wings For Life – зібрати якомога більше коштів для досліджень травм спинного мозку. Він проходить один раз на рік у травні (точна дата називається ближче до події) на всіх офіційних бігових трасах по всьому світу.
Wings For Life
Це єдиний забіг, в якому всі учасники — незалежно від рівня їхньої підготовки та професійності стартують в один час і біжать не до, а від фінішної позначки. І чим довше ви зможете «тікати» від фінішу, тим краще. На офіційних трасах забігу за учасниками через півгодини після старту виїжджають автомобілі-кетчери, які виконують роль віртуальної пересувної фінішної позначки.

Машини поступово набирають швидкість і не зупиняються доти, доки не «спіймають» усіх учасників забігу. Двоє учасників (серед чоловіків і серед жінок), яких впіймають останніми, отримують титули глобальних чемпіонів. На даний момент чинний рекорд Wings For Life – 92,14 км!

Усі учасники добровільно жертвують стільки, скільки можуть. Ви можете зробити пожертву особисто від себе або від команди. Зробити це легко – треба зареєструватися на подію через сайт або мобільний додаток. Вартість реєстрації індивідуального учасника – 10 євро. Також можна просто зайти на сайт у розділ «Збір коштів» та перерахувати гроші.

Минулого року до цієї благородної справи також долучилися Київ та інші міста України. Наприклад, у столиці офіційний забіг стартував 6 травня о 14:00 на Трухановому острові. В ньому взяло участь понад 200 бігунів, серед яких — спортсмени з інвалідністю. Серед учасників були олімпійська чемпіонка і п’ятиразова чемпіонка світу з фехтування Ольга Харлан, заступник міністра молоді та спорту Микола Даневич, спортсмен і генеральний директор Lenovo Євген Троценко.

Як бігти з мобільним додатком

Заходите на сайт, завантажуєте мобільний додаток для індивідуального забігу ( iPhone, Android) або для командного ( iPhone, Android).

Запускаєте його на телефоні, даєте дозвіл на сповіщення та визначення вашої локації (тільки під час роботи додатка), проходите реєстрацію. Увійти можна через свій профіль у Facebook, біговий додаток Runtastic або через емейл і пароль.

Далі вибираєте, як саме ви будете бігти – самостійно або у команді. Заповнюєте інформацію про себе та про свій фізичний стан (рівень підготовки) та робите пожертву в сумі 10 євро.

Додаток буде інформувати вас, коли саме у вашому часовому поясі почнеться забіг. Вам залишиться лише взути кросівки у день старту, запустити додаток та бігти. Бігти по улюбленим маршрутам, паркам та вулицям свого міста. Бігти самому або у компанії однодумців. Бігти з думкою про тих, хто прикутий до ліжка, але мріє, що колись обов’язково приєднається до цієї події частково завдяки вашій допомозі.