Змагання

Заплив Le Défi de Monte-Cristo 2020

Заплив Le Défi de Monte-Cristo (в перекладі "Виклик Монте-Крісто") або «Втеча з замку Іф» вважається одним з найбільш складних, видовищних та найромантичніших. Реєстрація починається 10 січня 2020 о 12 годині дня.

22 заплив le Défi de Monte-Cristo відбудеться 18, 19, 20 та 21 червня 2020 року. Заплив у відкритому морі повторює зухвалу втечу Едмона Дантеса, героя роману Олександра Дюма “Граф Монте-Крісто” та до нього важливо серьозно готуватися заздалегідь. За популярністю цей старт можна порівняти із запливом через протоку Босфор.  У запливі можуть взяти участь спортсмени 16+, крім запливу для юніорів (12-15 років).

“Виклик Монте-Крісто” – офіційне змагання з плавання вільним стилем у відкритому морі серед любителів на дистанції 5 км, 3,5 км, 2,5 км та 1 км.


Старт всіх запливів – замок Іф. Фініш – Пляж дю Прадо, Марсель.

Програма запливу:

18 червня 2020 – 20:15 нічний заплив.

19 червня 2020 –  9:15 – заплив 5 км без ласт. 14:00 – заплив 3,5 км без ласт. 19.00 – заплив 2 км з або без ласт. 20:00 – вечірка

20 червня 2020 – 9:15 – заплив 5 км в ластах. 14:00 – заплив 2,5 км без ласт. 16:00 – заплив 1 км з або без ласт для юніорів віком 12-15 років.

21 червня 2020 – 9:15 – заплив 5 км без ласт. 14:00 – заплив 2,5 км з ластами. 16:00 – заплив 1 км з або без ласт.

Реєстрація, умови участі та ціни – на офіційному сайті 

Що ж, це насправді змагання не тільки зі стихією, але й як завжди, зі своїми страхами та невпевненістю. А ще це можливість довести собі, з чого ти зроблений, та відчути себе героєм роману Дюма.

Якщо ж в вас окрім запливу є ще час та бажання погуляти по Марселю, то можна скористатися екскурсією на туристичному оглядовому автобусі.

Поїздка від початку до кінця триває 1 годину 30 хвилин. Але у туристів є можливість вийти на будь-якій зупинці, оглянути пам’ятку більш уважно і потім сісти на наступний екскурсійний автобус.

Посадка на автобус здійснюється в Старому Порту (Vieux Port). Порт – відмінне місце для прогулянки по докам і рибному ринку, саме тут можна відчути дух портового міста. Тут же можна перекусити, покуштувавши знамениту юшку марсельних рибалок буйабес і запити її чарочкою пастісу – анісової горілки, якою славиться Прованс.

unsplash.com/@elisasch

Після цього можна і на екскурсію вже поїхати. На екскурсійному автобусі ви обов’язково будете проїжджати гордість Марселя – собор Нотр-Дам-де-ла-Гард, чудову архітектурну споруду в неовізантійському стилі. З даху собору відкривається чудовий вид на місто та море.

unsplash.com/@elisasch

Ще одне місце, де варто затриматися довше – Старе місто Le Panier – осередок культурного життя Марселя. У центрі Старого міста знаходиться стара богадільня La Vieille Charité (2 Rue de la Charité). У стінах цієї будівлі тепер розташовується науково-культурний центр Марселя, Музей археології і Музей мистецтв Африки, Океанії та аборигенів Американського континенту. Якщо ви повернулися в Старий порт, то варто згадати ще про один музей, який вартий того, щоб його відвідати. Це музей цивілізацій Європи та Середземномор’я MUCEM з приголомшливою експозицією, що розповідає про витоки європейської культури.

Це лише мала частина пам’яток Марселя, які можна подивитися за один день. Якби тільки можна було все встигнути!