Фан

Де бігати у Києві: 10 маршрутів містом

Бігати на стадіоні коло за колом, коли ваша мета – 10 кілометрів, нудно. Набагато приємніше й цікавіше тренуватися в місці, де завжди можна хоча б трохи змінити маршрут і додати новизни в бігову рутину. У Києві дуже багато парків і зелених зон – а це ідеальні місця для бігу. Пропонуємо місця для пробіжки в Києві, варті вашої уваги.

Маршрути по місту

Бігати вулицями міста не надто зручно, адже вам заважатимуть пішоходи й транспорт. І просто чудово, що є набагато ліпші й зручніші місця для бігу в Києві.

Маршрути центром міста

Де бігати у Києві, якщо ви живете у центрі міста? Здається, через надто великий натовп людей там майже немає нормальних місць для бігу. Проте в нашому місті є цікаві бігові локації навіть у самому серці кам’яного велетня.

  • Розпочати пробіжку можна з Львівської площі та через чарівну Пейзажну алею спуститися Андріївським узвозом до Подолу.
  • Якщо потрібен довший маршрут, пробіжіть далі повз будівлю МЗС і фунікулер, через парк біля Володимирської гірки та спустіться до Контрактової площі Володимирським узвозом.
  • Ще одна чудова локація – маршрут від Контрактової площі до мосту Патона та назад вздовж Дніпра до Наводницького парку, де стоїть пам’ятник засновникам Києва.
  • Якщо ж у вас за планом тренування з підйомами, можна пробігтися від Бессарабського ринку до Національного цирку бульваром Тараса Шевченка.
    Парк імені Тараса Шевченка добре підходить для бігу, особливо для тих, хто обирає легкі навантаження. Парк невеликий, але дуже зручний.

Маріїнський парк для пробіжки

Чудове місце для пробіжок, тому що це – центр міста й парк. Проте зауважте: не надто зручно вдень у вихідні та ввечері у будні через велику кількість людей, які прогулюються парком.

Читайте також: Як обрати кросівки для бігу

Маршрути лівим берегом

Де побігати, якщо ви живете на лівому березі міста?

Найліпше обирати парки або тихі вулички, адже милуватися краєвидами десь у старій Дарниці або на Троєщині складніше, ніж у центрі міста, але й там є свої таємні стежки.

Якщо ви живете у районі Осокорків, Позняків і Харківського масиву, тоді ваш варіант – пробіжка по непарній стороні проспекту Бажана від метро «Осокорки» до метро «Позняки» й назад навколо озера Срібний кіл. Ще один маршрут для мешканців цих районів: вулиця Іжевська – Трускавецька.

Жителям Березняків гріх не бігати біля озера Тельбін: навколо зробили бігову доріжку зі спеціальним покриттям.

Ще одна класна локація — озеро Райдужне (неподалік бульвару Перова).

Мешканцям лівого берега надзвичайно пощастило із великими зеленими зонами: Деснянський парк, парк Перемоги (біля станції метро «Дарниця»), парк Таращанець (Харківське шосе та вулиця Бориспільська) — прекрасні місця для пробіжки.

Поділ для бігу

Якщо ж ви на Подолі, можна зробити коло Верхнім і Нижнім валами, потім пробігти повз Житній ринок до Контрактової площі й далі до Поштової. Там розвернутися й повернутися до Контрактової або спуститися до Набережного шосе й пробігти до моста Метро.

ВДНГ і Голосіїв для пробіжки
голосіївський парк

Мешканцям Голосієва також пощастило, адже там є зручне й приємне місце для бігу, яке поєднує в собі лісові стежки й асфальтовані доріжки – парк ВДНГ і Голосіївський парк імені Максима Рильського. Вони розташовані поруч і плавно переходять один в одного. А якщо зайти трохи далі, можна потрапити у справжній ліс і добігти аж до Музею просто неба в Пирогові.

Оболонь для бігу

Ідеальні місця для бігу в цьому районі – Оболонська набережна та парк «Наталка», який визнано одним з найкращих парків Києва, що влаштовані за європейськими стандартами. Під час тренувань на набережній можна водночас милуватися водами Дніпра.

Парки, набережні Києва для пробіжки

Парк «Бабин Яр» на Дорогожичах як біговий маршрут

Це зручне місце для бігу майже в центрі міста розташоване біля станції метро «Дорогожичі». Можна бігати як по асфальтованих доріжках, так і по ґрунтових стежках.

Солом’янський парк для бігу
солом'янський парк

Солом’янський парк розташований між вулицями Волгоградською, Кудряшова та Механізаторів. Його можна розділити на дві зони: східну, ландшафтну, з доріжками та каскадами басейнів, і західну, лісопаркову, – тож кожен може обрати для себе місце для бігу під настрій.

Вербне озеро

Вербне озеро – природна водойма неподалік від станції метро «Почайна». Плюс цього місця – можливість пірнути в літній спекотний день після тренування, адже вода тут чиста й поруч є облаштовані зручні пляжі.

Русанівський канал

Довжина стандартного бігового маршруту навколо Русанівки – приблизно 4 км 500 м, але ви можете подовжити його, якщо зробити невеликий гак лісопарковою зоною. Покриття – пісок і ґрунт у парковій зоні біля води та тротуарна плитка.

Стежка здоров’я, парк Партизанської слави та Нікольський ліс
стежка здоров'я

Ці локації – біговий рай для тих, хто живе чи працює поруч, адже це 21 км бігового маршруту ґрунтовими стежками серед лісу. Парк Партизанської слави плавно переходить у Нікольський ліс. Варто зауважити – в парку Партизанської слави бере початок Стежка здоров’я, яка продовжується у Нікольському лісі. Довжина – 12 км ґрунту серед запашного лісу. Ідеальне місце для пробіжок у будь-яку пору року.

Труханів острів для бігу

Ліси та луки, озера та Дніпро – такий краєвид чекає на бігунів, які обрали своїм місцем для пробіжки Труханів острів. Саме тут є найзручніше та найприродніше покриття для бігу – ґрунтові стежки та трава!

Національний Ботанічний сад імені Н. Гришка

Ботанічний сад імені Н. Гришка – одне з універсальних і найприємніших місць для бігу в Києві! Він розташований неподалік від центру. Туди зручно добиратися й дуже приємно бігати: різноманітний ландшафт, ґрунтові стежки, м’яка трава, аромати трав і тінь від дерев улітку. Вхід у сад зазвичай платний, але якщо ви прийшли рано-вранці у біговій формі, вас можуть пропустити без квитка.

Ліси як бігові маршрути

Пуща-Водиця

Озера та ліси у Пущій-Водиці дають змогу відпочити від міста та насолодитися бігом у природних умовах. Добратися туди можна на автомобілі або на трамваях, які ходять від Контрактової площі (№ 12, № 19 та № 11).

Голосіївський ліс

Голосіївський ліс – мекка для всіх, хто бігає горні марафони, адже саме тут є досить великі пагорби, які ідеально підходять для імітації бігу в горах! Також серед плюсів досить зручне розташування, велика площа та можливість побути хоча б трохи на самоті.

Стадіони для пробіжки

Стадіон «Атлет» – Печерськ

Стадіон розташований майже в центрі міста – у Печерському районі. На доріжках спеціальне штучне покриття, комфортне для бігу.

Адреса: Лабораторний провулок, 7А.

Стадіон «Спартак» – Поділ
стадіон спартак

Стадіон Спартак – один за найстаріших стадіонів міста. Там не так затишно, але якщо вам потрібне місце для бігу, він вартий уваги. Довжина доріжок зі спеціальним покриттям – 400 м.

Адреса: вул. Кирилівська, 105.

Стадіон «Старт» – Лук’янівка

Ще один стадіон, який можна віднести до категорії ветеранів, адже його було споруджено ще у 30-х роках ХХ століття. Він дуже старий, але якщо вам потрібне місце для тренувань плюс ви живете в районі Лук’янівки, це – ваш варіант.

Адреса: вулиця Шолуденка, 26–28/4.

Стадіон гімназії «Київська Русь» – Позняки

Цей стадіон зі спеціальним покриттям на бігових доріжках – частина нового спорткомплексу при гімназії «Київська Русь». Місце розташування – між станціями метро «Осокорки» та «Позняки».

Адреса: вул. Бориса Гмирі, 2В.

Бігуни зі стажем стверджують, що ранкова пробіжка дає лад думкам і дарує енергію для звершень, а вечірня – добре впливає на якість сну. Ці бігові маршрути дають змогу підтримувати фізичну форму та насолоджуватися бігом в умовах великого міста всім охочим. Адже біг зміцнює м’язи, фігура стає підтягнутою, покращується постава, а займатися ним можна в будь-якому віці.