Змагання

Найцікавіші забіги квітня 2019

Весною після сплячки прокидається не тільки природа, а й люди. Багатьох з нас тепле сонце надихає на рішучі вчинки та кардинальні зміни у житті. Одних виводить на ранкові пробіжки, інших надихає взяти участь у першому в житті марафоні.

Ми вирішили допомогти вам у здійсненні хоча б однієї мрії та підготували невеликий анонс цікавих бігових подій квітня. Перлина тут, звичайно, забіг EDP Rock’n’Roll Marathon у Мадриді, але почнемо з початку.

забігNova Poshta Kyiv Half Marathon ‘2019

Цей третій за ліком забіг весняним Києвом відбудеться 7 квітня. У всіх охочих взяти участь у напівмарафоні ще є можливість зареєструватися на одну з трьох дистанцій: напівмарафон (21,095 км), 10 км і Rexona Mini Marathon (4,2 км). Докладніше про те, як взяти участь у забігу та про що варто потурбуватися наперед — у нашій статті тут.

Sportisimo ½ Maraton Praha

Празький марафон відбудеться на день раніше — 6 квітня. Цей забіг — володар статусу IAAF Gold Label Road Races, тобто в ньому беруть участь і професійні спортсмени. Учасники стартуватимуть з площі Яна Палаха і перетинатимуть сім мостів через річку Влтаву. Траса доволі легка, приємна, без пагорбів і гірок. У 2017 році Джойсілін Джепкосгеї на цій трасі встановила чотири світових рекорди (на 10К, 15К, 20К та напівмарафон) і стала першою жінкою, яка пробігла напівмарафон менше, ніж за одну годину п’ять хвилин!
Карта забігу

Generali Berliner Halbmarathon 

Один з найбільших і знакових напівмарафонів світу,  молодший брат авторитетного Берлінського марафону, стартує 7 квітня у Берліні. На жаль, через велику популярність цього івенту реєстрація закривається майже за п’ять місяців до дати забігу. Якщо ж ви будете у цей час у Берліні чи неподалік, рекомендуємо заскочити на кілька днів і насолодитися справжнім святом бігу та спорту.

Vodafone Istanbul Half Marathon

Цей забіг також відбудеться 7 квітня, і вже вчотирнадцяте перетворить стародавній Стамбул на спортивний вулик. Траса напівмарафону прокладена вздовж узбережжя вузької вигнутої затоки Золотий Ріг, щоб учасники мали змогу насолодитися видом на Босфор та пам’ятки цього вічного неперевершеного міста. Реєстрацію відкрито до досягнення ліміту учасників.
Карта маршруту

EDP Rock‘n’Roll Madrid Maratón & ½ 

фініш

Саме в Мадриді 27 квітня відбудеться одна з найяскравіших і незвичайних бігових подій — марафон, що належить до серії забігів Rock’n’Roll Marathon Series. Його цікавинка — музичний супровід багатьох відомих гуртів і музикантів впродовж всього марафонського маршруту! Реєстрація відкрита до 21 квітня, і у вас ще є шанс взяти участь у цьому неймовірному марафоні музики та бігу.

До того ж це ще один забіг з мальовничою трасою, майже екскурсія Мадридом на бігу: у вас буде змога побачити такі пам’ятки, як Вежі Колумба, центральну площу Пуерта-дель-Соль, собор Альмудена, він же кафедральний собор архиєпархії Мадрида, офіційну резиденцію королів Іспанії, найбільшу в країні площу та багато іншого.

Virgin Money London Marathon 

Лондонський марафон, який відбудется 28 квітня, належить до мейджорів — шести головних марафонів світу World Marathon Majors (Токіо, Бостон, Лондон, BMW Берлін, Чикаго та Нью-Йорк). На цей захід не можна зареєструватися просто так. Взяти участь хоча б раз у житті в одному із «мейджорів» — мрія багатьох бігунів зі всього світу, тому охочих надто велика кількість. Отже, для того, щоб потрапити на марафон, потрібно зареєструватися на лотерею. Після цього програма випадково вибирає тих, хто візьме участь у забігу.

Гарантоване право бігти мають спортсмени, які користуються послугами офіційного туроператора, й учасники благодійних програм.