Змагання

Виклик стихії: 5 незвичайних і складних запливів

Ви вважаєте, що вже «виросли» зі звичних запливів, але до суперекстремальних Oceans Seven ще не дотягуєте? Пропонуємо вибрати свою нову мету з інших складних запливів, щоб полоскотати нерви, випробувати свої сили й зрозуміти, чи готові ви підкорити протоку Ла-Манш!

Waikiki Roughwater Swim

Де: Гонолулу, Гаваї
Коли: 2 вересня

заплив Waikiki Roughwater Swim
Waikiki Roughwater Swim був першим етапом плавання на Чемпіонаті світу з триатлону Ironman, який у 1978-1980 роках проходив на Оаху. Його особливість – дуже сильні течії, бурхливий океан і величезна кількість плавців (близько 1000 учасників), які бажають подолати дистанцію. Для багатьох проплисти цей маршрут – як доторкнутися до легенди, спробувати уявити, що відчували перші «залізні люди». Тож доведеться поштовхатися. Вартість реєстрації – від 90 до 120 доларів. Дистанція – 2,4 милі.

Ice Swimming

Де: Нідерланди, Чехія, Марокко, Південна Африка
Коли: дивитися на сайтах організаторів

Серія запливів Ice Swimming  – справжнісінький виклик для плавців! Справа зовсім не у дистанції, а в температурі води. Максимальна відстань – один кілометр. Температура води – від 1 до 5 градусів за Цельсієм. Зі спорядження тільки пара окулярів для плавання, шапочка й стандартні плавки або спортивний купальник, ніяких гідрокостюмів! Міжнародна асоціація крижаного плавання (IISA) була створена у 2009 році. Мета – організувати свято мужності у всіх куточках планети й домогтися включення цього виду плавання у зимові олімпійські ігри. «Крижана миля» – найвище досягнення в цьому змаганні. Дистанції – 50 м, 100 м, 200 м, 500 м та 1 км.

Loch Ness Swim

Де: озеро Лох-Несс, Шотландія
Коли: 27 липня 2019

Заплив Loch Ness Swim можна назвати плаванням з чудовиськами, якщо, звичайно, пощастить і Нессі вирішить скласти вам компанію. Якщо ж говорити серйозно, це складна дистанція у 23 милі (37 км) з практично нульовою видимістю й дуже холодною водою озера, оточеного горами Шотландії.

Red Bull Neptune Steps

Де: Глазго, Велика Британія
Коли: 23 березня 2020

За який би вид спорту не взялася компанія Red Bull, це завжди буде складно, круто, видовищно й хоча б трохи екстремально. Плавання теж не залишилося осторонь. Якщо ви хочете максимально ускладнити собі завдання та полюбляєте долати перешкоди на шляху до фінішу, тоді заплив Red Bull Neptune Steps повинен вам сподобатись! Дистанція коротка – всього лише 420 метрів. Головна фішка, вона ж складність цих перегонів – подолання шлюзів на каналі. Тобто вам доведеться спочатку плисти, а потім підніматися на ворота каналу, використовуючи мотузки й драбини, та ухилятися від водоспадів. Таких воріт на шляху буде цілих сім.

 

Beagle Channel

Де: канал Бігль, Чилі-Аргентина
Коли: уточнювати в організаторів

канал бігль чілі Beagle Channel
Попри досить невелику відстань (2 км), заплив Beagle Channel входить до числа найскладніших. Канал Бігль – один із трьох судноплавних переходів навколо Південної Америки між Атлантичним і Тихим океанами. Східна частина протоки є частиною кордону між Чилі та Аргентиною, а західна повністю знаходиться в межах Чилі. Вода там дуже холодна, й температура зазвичай не перевищує восьми градусів. Це парний заплив. Вартість участі однієї людини складає 4900 доларів. Якщо ви зважилися на цей відчайдушний вчинок, зв’яжіться з організаторами, заповнивши форму на сайті, й обговоріть за ними умови.