Змагання

Що потрібно взяти на Київський весняний півмарафон Work.ua Kyiv Half Marathon

4-5 квітня 2020 року в Києві відбудеться визначна спортивна подія, на яку очікують усі прихильники бігу та спорту – Work.ua Kyiv Half Marathon. Спеціально до цього дня ми підготували для вас невелику пам’ятку для всіх учасників забігу – що треба взяти із собою на старт.

Весняний київський напівмарафон не тільки змінив титульного спонсора, він ще й отримав відзнаку IAAF Silver Label, ставши одним з п’яти півмарафонів в усьому світі з таким престижним статусом. Загроза розповсюдження вірусу COVID-19 змусила організаторів обмежити участь іноземців, які постійно не мешкають в Україні. До забігу також не допускатимуться особи, які виїжджали за кордон у березні 2020 року. Хай там як, на початку квітня вулицями Києва все ж таки мчатимуть десятки тисяч ніг, і сотні тисяч очей спостерігатимуть за святом спорту.

День старту – завжди надзвичайний, особливо якщо це ваше перше змагання. Ми хвилюємося, губимося й можемо забути найголовніше – стартовий пакет або навіть кросівки (і таке бувало). Саме для таких випадків склали спеціальний чек-лист, у якому враховані всі потрібні речі.

Чек-лист бігуна

  • Реєстраційний пакет.
  • Шпильки для кріплення стартового номера або спеціальний пасок.
  • Кросівки.
  • Спортивна форма.
  • Одяг, який ви одягнете після забігу.
  • Вазелін або інший засіб від мозолів, який допоможе запобігти натертям.
  • Пластир.
  • Запасна куртка у разі похолодання.
  • Пляшка з питною водою або спеціальним спортивним напоєм для марафонців і напівмарафонців.
  • Щось із харчів для перекуски: банани, енергетичні батончики, сухофрукти, енергетичні гелі та ін.
  • Туалетний папір і серветки.
  • Сонцезахисні окуляри.
  • Шапка, кепка або козирок від яскравого сонця (від дощу також).
  • Невелика аптечка із засобами для невідкладної допомоги.
  • Ваш улюблений біговий ґаджет, обов’язково заряджений, і пульсометр.

Пам’ятайте, що збирати речі до цього заходу потрібно заздалегідь, щоб не забути нічого важливого.

Інші рекомендації

Не тренуйтеся за день до старту. Організму потрібен відпочинок для відновлення сил. Не варто навантажувати його перед самим стартом. Краще проведіть цей час із близькими та друзями. Спілкуйтесь, відпочивайте, читайте книжки, підіть у кінотеатр – зробіть щось приємне для себе. До того ж тренування напередодні забігу значно збільшує ймовірність отримати травму. Навіть невелика проблема може стати на заваді досягти мрії – взяти участь у своєму першому зм аганні чи пробігти обрану дистанцію.

Не куштуйте нові продукти чи страви. Ви не можете напевно знати, як ваш організм відреагує на нову їжу. Усе може бути добре, але ймовірність на гірший результат більша. Хочете цього чи ні, але ви все одно нервуватиметеся. У такому стані організм іноді досить дивно реагує на звичні продукти та страви. Що вже казати про нове та екзотичне? Це також стосується нового спортивного харчування. Краще не випробовувати долю й залишити звичне меню.

бігуни

Голодувати теж не радимо, тому що попереду на вас чекає серйозне фізичне та психологічне випробування. Для цього потрібні сили та правильне вуглеводне завантаження. Пам’ятайте, що краще поснідати за декілька годин до початку забігу повільними вуглеводами (вівсяна каша з бананом і горіхами, тости з арахісовою пастою і джемом та ін.).

Не вживайте алкоголь. Він погано позначиться на якості вашого сну й призводить до зневоднення організму. Вранці ви прокинетеся втомленими, у поганому настрої, з головним болем. Сумнівно, що це допоможе пробігти дистанцію за бажаний проміжок часу.

Заспокойтеся й візуалізуйте свій забіг. Візуалізація – гарний інструмент для зняття нервової напруги та впорядкування думок. Незалежно від того, це ваш перший забіг чи вже сотий, ви однаково хвилюватиметеся. Це негативно вплине на ваші результати й зіпсує світлу та радісну подію. Перед тим як лягти спати, уявіть сам старт, усі ці оплески, музику, щасливі обличчя учасників на старті й уже на фініші. Подумки пройдіться по обраній трасі дистанції, уявіть своє дихання і биття серця. Заспокойтеся, зробіть глибокий вдих і видих. Вам не варто хвилюватися, адже все буде добре, і ніяк інакше!

Як зареєструватися на Work.ua Kyiv Half Marathon ‘2020

Реєстрація на Work.ua Kyiv Half Marathon ще відкрита! Якщо ви бажаєте взяти участь, завітайте за посиланням і введіть усі необхідні дані. Індивідуальні дистанції: 21,0975 км, 10 км (плюс «Ветеранська десятка») та 4,2 км. Також відбудуться командні забіги (чотири дисципліни), корпоративні та фанові забіги з собаками.